October 26, 2010 - Graduation Day

Entry ni agak lambat... the event actually took place on Sunday, October 24th...
Tapi aku malas giler nak update blog, resize photo dan upload video.
Hari ni baru terasa terajin skit!

After 3 years with Smart Reader Kids, Bubu finally graduated!
Aku pun yippiee!
No more expensive fees every 3 months!
Ahahaha
(teruk btul mama dier)
But seriously, yea. ;P

Yang paling penting, after 3 years, she can read, spell, count, calculate, colour and write nicely AND sing (owh yea, dance too).
Most importantly, speak and understand english.
She's ready for standard 1.
Bring it on!
:P Insyaallah.

Yea la, zaman sekarang ni kalau masuk darjah 1 pun dah ketinggalan susah budak2 nak catch up kan?
Advance segala-galanya.
Bila aku mula fikir, aku yg jadi kalut!
Who doesn't want the best for their children kan?
Or should I say, who doesn't want their children to be the best?

YES. I AM SO PROUD OF MY GIRL!
:D

Even though every now and then, dia kena marah dengan mama sebab tak siapkan homework atau hafal spelling.
It's all worth it now...

OK tak nak cakap banyak2.
She's only 6 anyway.
There's still a looong journey ahead of her.
Tunggu la bile dier dah start belajar add math pulak.
Itu time aku yang pengsan.

I wanna to see you graduate again 13 to 15 years from now OK doll!

~ Pagi-pagi dah suruh aku make up kan... Compulsory kate teacher dier ~

~ The theme this year is 1 Malaysia. So ada Malay dance, Indian dance:Jai Ho ok! Sangat cute, Sumazau dance. Yang Korean dance tu tak tau la kenape... Maybe cause dah semakin ramai Korean kat Malaysia ni kot? Anyway semua pun comel2 belaka. I was entertained ~

~ This year Qis plays the recorder ~

~ The whole school singing Malaysa Satu by Faizal Tahir and We are the champion by Queen. Lagu yang Qis duk nyanyi hari-hari for the past 3 months! ~


~ Princess with mama and daddy ~


~ And of course, her graduation photo. Tak berape clear cause it's a snippet from a video ~

Everything went well... ooowwhhh on a bitching note,
(Sempat nak bitching lagi)
Aku punye lah datang awal nak duk depan and we got the 2nd row...
Jap lagi bila concert nak start, adelah sorang budak kecik ni dalam setahun stengah ke 2 years camtu...
Kedek-kedek kat depan stage bawak belon kepala Upin yang besar tu.
Mak dier bleh plak sengih2 kat tepi cakap kat akak yg duk kat baris depan aku; 'Hehe, sorry la, anak saye ni memang macam ni,'
HELLO She's 2 yrs old. Angkat la bawak gi duk kat seat ko diam2.
Aku tak pi concert ni nak tengok kepala Upin yang besar tu OK!
Alhamdullillah! Jap tu ade sorang abg mai dari belakang sound pompuan tu, 'Puan, mintak maaf belon ni mengganggu lah orang nak amik gambar. Ramai orang nak amik gambar kat belakang tu,'
Haa baru tau.
Mekap je tebal, tapi jaga anak sorang pun tak reti.
Pastu kat tengah-tengah concert mak nye hilang, anak dier yang kecik comey ni da melalak kat depan tu.
Adoi la... Kalau sampai laki aku pun dah sound ' mak dier pun main biar jek' tu memang menyampah tahap gaban kat pompuan bermekap tebal tu.

Astagfirullah Al Azim aku ni kan... tak sedor diri tu pregnen sempat nak berbitching bagai.
OK dah dah.
Kalau ade mase layan la video ni.
Qis's performance and closing act, lagu Malaysia Satu and We are the champion.
;P



No comments: