October 14, 2010 - 1:50PM : Mengarut lah!

Sesiape yang mengikuti perkembangan one of the most favourite blogger, Cik Green Apple a.k.a Diana, mesti tau yang dia sekarang tengah menghadapi satu komplikasi dengan pregnancy nya...
Aku doakan semuanya selamat untuk ibu dan baby...

Aku tak dapat bayang camne perasan dia menghadapi komplikasi macam tu.
Kalau aku belum tentu aku boleh mengharungi situasi tu.
Sebab aku pun pregnant gak sekarang, dan anak aku yang pertama pun dah besar, 6 years.
Confirm air mata aku meleleh tak henti2!

Aku ni da la jenis senang stress.
Nanti mula lah aku nak fikir yang bukan-bukan...
Harapan laki aku untuk baby ni, anak sulung aku yang bersemangat nak dapat adik,
Kesihatan baby,
Ye... benda remeh temeh ni yang aku akan fikirkan.
And the last thing I need is SOMEONE I DONT EVEN KNOW giving me bullshits on how semua ni balasan dari Tuhan sebab perangai aku yang tak semenggah etc etc.
Orang tengah sakit kot?
Kalau kau bebetul orang beriman ko doakan untuk orang yang sakit tu.
Bukan lagi menyakitkan hati dia atau memberi kata-kata yang menyesakkan dada.
That just show how you are even worse than us...
Dan bila kau di letakkan dalam situasi yang sama seperti dia, moga kau telan balik kata-kata kau dan beristighfar la banyak-banyak meminta keampunan dari Nya.

Kenape aku pun marah?
Sebab aku juga manusia biasa seperti Diana.
In fact, tahap kesabaran dia agak nya lagi tinggi dari aku, tu sebab hubby dia yang balas komen bodoh tu.
Kalau aku, confirm aku dah meroyan macam ni.

Ape pun hentikan lah karutan tuh semua.
Sentiasa lah doakan yang terbaik untuk orang lain.
Lagi-lagi orang yang kita tak kenal...
Reading someone else's writing doesnt make us their dear friend.
That doesnt even give us the right to judge them personally or give them 'advice'...
Just some support maybe.

Cermin-cermin diri kita sendiri and we'll always find something inside us that needs improvement.
Give support and good advice instead of mencerca.
It will make this writing world a better place.

Akhir sekali, all the best for both Diana and her baby...
Semoga dugaan ko akan di akhiri dengan berita yang menggembirakan...
Amin

No comments: