September 04, 2010 - Mood raya dah kembali!

And he knows how to find his way back to my heart...
:)

Semalam dia beli kan my fav food untuk buka puasa..
Walaupun tak mintak..
That's his way of saying 'Im sorry'...
Susah sangat lelaki ni nak mintak maaf kan?
And they say women are complicated!
;P

Then dalam pukul 11pm dia ajak Bubu pergi cari baju kurung kat Jalan TAR.
'ajak mama sekali,' kate dier...
Padahal aku duk kat sbelah Bubu je tu...
Hehehe aku kan tgh dalam silent mode...
Kalau cakap dengan aku confirm balasannya bisu!

Anyway Bubu tak nak ikut, dah ngantuk.
Dia suruh mama and daddy tolong belikan je.
Aku pulak buat dak je, sampai habis tengok tv, aku tukar baju,
Daddy pun paham and terus keluar.
Atok tolong tengok-tengokkan Bubu yang tengah tidur kat dalam bilik...

Bila dah sampai, dia pimpin tangan aku.
:D
Dalam hati aku tersenyum lebar.
Walaupun muka masih macam monkey yang serabut.


Cam ni lar muke aku time tuh... cantek kan?!
;P

Anyway, selagi tak jumpe baju Bubu, aku tak senang hati.
Macammana nak cari baju sendiri?
Tapi Alhamdulillah... Tuhan permudahkan urusan aku malam tadi...
Dapat la 2 pasang baju kurung untuk Bubu.
And yang paling best, Daddy paid for everything last night.
Pandai kan dia amik hati aku balik?
So we're in good terms now.
I let it go with a light warning... and 3 pairs of baju kurung!
ehheehhe
Tapi neh confirm pagi raya salam sambil air mata meleleh2...
;P

Jalan TAR dah SALE!!
So memang murah sangat2!
Tapi tahan la sesak skit... ramai nye la orang... walaupun dah pukul 1 pagi!
Baju kurung untuk Qis dalam RM35 sepasang.
Not just a simple one tau!
Yang satu embroidered, satu lagi siap sequins...
Sebijik macam yang aku tempah tuk dia 2 tahun lepas...
Kalau tempah dengan kain lagi dah seratus lebih.
*sweat*
Akak kedai tu siap cakap kalau nak murah lagi, pi sana malam raya kul 4 pagi.
Memang dier lelong habis.
Tak koser la makcik nak merayap malam raya...
Nak masak lagi, kemas umah lagi..

Kami ni bukan la orang kaya.
Tapi Alhamdulillah, Allah murahkan rezeki kami...
Baju Bubu pulak baper bulan sebelum puasa dulu saya dah beli sikit2
So takde la terasa sangat bebannya...
Baru anak sorang... tahun depan tak tau camne gamaknye...
Huhu
Cuma baju raya sendiri je...
Last minute baru nak cari.
Tension tau!
Nasib baik ada.
:D

Orang pregnen kene pakai baju kurung je!
I think la..
Baju lain cam tak sesusai.
Sebab aku tak reti carik kot?
Aku tak berape bekenan dengan baju raya tuk hari raya pertama aku tuh...
Tema tahun ni kaler purple.
Pastu aku beli sepasang dengan daddy, yang aku punye kebaya...
Jangan jadik cam sepupu barney dari Asia sok sudah.
Tak sedor diri tuh pregnen nak beli baju kebaya lagi...
Huhhh

Anyway, selesai pencarian baju raya:
Daddy dah ada 4 pasang,
Qistina dah ada... err tak ingat baper pasang... raya sakan budak kecik nih!
Mama ada... 5 pasang.
Satu pasang baju kurung untuk nenek,
Satu pasang baju untuk atok.
Dan sepasang jubah untuk tokma.
Semua orang ada!
Alhamdulillah!

Here's the loot.


Tak kira la orang nak kata poyo ke ape ke tempek gamba baju raya kat sini.
I dont care.
Asalkan aku happy!
:D

2 comments:

Zuraida said...

Hi hanie! Leaving a footprint hear and saying hi!!! hope you have a happy hari raya!!!

Hanie Ly said...

Tnx Zue! u too! :D