August 26, 2010 - Boy oh boy!

Dah lamer giler tak update!
Reason: malas nak upload photo.

A few important dates have passed like my princess's birthday.
Since tahun ni birthday dia jatuh di bulan puasa (5 days after mine), so kami tak de la nak celebrate sangat...
Qis pun sangat... relax (cant think of a better word at the moment) about it...
Dia cuma mintak kek je...
Tak sangka bulan puasa nih susah nak cari kek kat Bukit Indah ni...
Tapi Alhamdulillah, ada gak rezeki dia...




With atok and nenek...

Gamba dengan ma n daddy dalam camera, malas nak transfer... ;P
My princess is 6!
Sekejap je rasa dah jadi anak dara...
Huhu

And gambar bonus untuk hari ni: minah kecik yang kepenatan berpuasa terbongkang kat belakang on the way nak ke Shah Alam...


On another note: tadi aku pergi monthly check up di Klinik Jln raja Abdullah, kat Kg Bharu tu... mane lagi aku ni kan?
Ya Allah.... Ramai nyer orang hari ni!
Selalunya tak sampai sejam dah settle dah semua...
Check blood presure, sugar level, amik darah, amik ubat semua!
Hari ni dari kul 10 pagi sampai la kul 2 petang aku duk kat situ...
Lambatnye sebab nak jumpa doktor...
Entah apa demam doktor tu hari ni pulak dia nak jumpa semua orang?
Gak nye lepas ni nak cuti raya kot?
Wallahualam...

Tapi Alhamdulillah... baby kat dalam ni chat!
Doktor tu siap scan... baper kali dia pusing pun nampak 'hot dog' kata nya...
Doktor kata, quote 'I'm confident it's a boy!'
:D
Hilang jugak la bengang menunggu lelama kat sana...
Tapi tak ada lah aku berharap sangat, dengan Qistina dulu pun doktor tu cakap lelaki...
tapi itu kelinik tada betul juga saya rasa...
Hmm pepaham lah yea...
:P

* * *

Qistina demam hari ni...
So far alhamdulillah, puasa dia tak pernah tinggal lagi...
tapi tak sampai hati pulak saya nak biarkan dia puasa demam2 ni...
kalau tak tahan nanti aku suruh dia makan ubat aje...
Tak pe doll! kalau sakit, ada excuse... you still can beraya ok!
Ma masak ayam masak merah hari ni special tuk you! ;P
Dah 2 hari dia request, tapi tak boleh nak masak, dapur bersepah...
Daddy buat minor renovation pada sinki tu... huhu
Hari ni baru siap!

2 more weeks to go... langsir sliding door je tak siap lagi...
huhu pening!

No comments: