August 31, 2010 - Pregnant woman cant shop!

Last night ajak Daddy gi carik baju raya...
Tuk sume orang da settle.
Aku nye sendiri je belum settle.
I want another baju kurung!!
Maybe cause baju tu je yang bile orang pregnen (& gemuk) cam aku nih pakai nampak senonoh.

Takde mood nak bertekak dengan Daddy.
Dier bawak gi The Mall and it's already 10PM!
Dah nak tutup OK!
So just diam and ikut.
Last-last beli sepasang lagi baju untuk Qistina at Parkson...Kedai len sme da tutup! Raya sakan la anak aku tahun ni...

It's fine.
Cause Daddy cakap hari ni boleh pergi lagi.
So tadi we went to Sogo (again)
The first thing on my head was: What the hell can I possibly buy for myself here??
A shirt? for raya? seriously??

I wanna go to Jln TAR for God's sake!
(perempuan mengandung dah mula nak meroyan nih)
Sometimes I feel like, bila tengah pregnen (& gemuk) cam gini, takde la sorang pun kengkawan pompuan nak ajak pi shopping.
And biler pergi dengan lelaki (especially my husband, I really cant complain! REALLY!!)

Fine.

Anyway back to the story.
Kat tangan ade 2 helai baju dari Somerset Bay
Tapi hati ni tak rasa macam nak beli... Cause I WANT A BAJU KURUNG!
So we walked to the shoe's department.
The only thing that can cheer me up!
And the only thing Im loving for Raya this year is a pair of Wedges.
MY FIRST PAIR of Wedges.
Good enough.

Daddy kata nanti malam baru nak pergi ke Jalan TAR.
Let's just see.
PBTH.

August 26, 2010 - Boy oh boy!

Dah lamer giler tak update!
Reason: malas nak upload photo.

A few important dates have passed like my princess's birthday.
Since tahun ni birthday dia jatuh di bulan puasa (5 days after mine), so kami tak de la nak celebrate sangat...
Qis pun sangat... relax (cant think of a better word at the moment) about it...
Dia cuma mintak kek je...
Tak sangka bulan puasa nih susah nak cari kek kat Bukit Indah ni...
Tapi Alhamdulillah, ada gak rezeki dia...




With atok and nenek...

Gamba dengan ma n daddy dalam camera, malas nak transfer... ;P
My princess is 6!
Sekejap je rasa dah jadi anak dara...
Huhu

And gambar bonus untuk hari ni: minah kecik yang kepenatan berpuasa terbongkang kat belakang on the way nak ke Shah Alam...


On another note: tadi aku pergi monthly check up di Klinik Jln raja Abdullah, kat Kg Bharu tu... mane lagi aku ni kan?
Ya Allah.... Ramai nyer orang hari ni!
Selalunya tak sampai sejam dah settle dah semua...
Check blood presure, sugar level, amik darah, amik ubat semua!
Hari ni dari kul 10 pagi sampai la kul 2 petang aku duk kat situ...
Lambatnye sebab nak jumpa doktor...
Entah apa demam doktor tu hari ni pulak dia nak jumpa semua orang?
Gak nye lepas ni nak cuti raya kot?
Wallahualam...

Tapi Alhamdulillah... baby kat dalam ni chat!
Doktor tu siap scan... baper kali dia pusing pun nampak 'hot dog' kata nya...
Doktor kata, quote 'I'm confident it's a boy!'
:D
Hilang jugak la bengang menunggu lelama kat sana...
Tapi tak ada lah aku berharap sangat, dengan Qistina dulu pun doktor tu cakap lelaki...
tapi itu kelinik tada betul juga saya rasa...
Hmm pepaham lah yea...
:P

* * *

Qistina demam hari ni...
So far alhamdulillah, puasa dia tak pernah tinggal lagi...
tapi tak sampai hati pulak saya nak biarkan dia puasa demam2 ni...
kalau tak tahan nanti aku suruh dia makan ubat aje...
Tak pe doll! kalau sakit, ada excuse... you still can beraya ok!
Ma masak ayam masak merah hari ni special tuk you! ;P
Dah 2 hari dia request, tapi tak boleh nak masak, dapur bersepah...
Daddy buat minor renovation pada sinki tu... huhu
Hari ni baru siap!

2 more weeks to go... langsir sliding door je tak siap lagi...
huhu pening!

August 12, 2010 - Ramadhan oh Ramadhan

Sekejap giler je dah another Ramadhan!
Banyak benda nak buat!
*cry*

Sempat ke?
:S

Few on the list
- Cushion cover
- langsir sliding, segala pintu2 sumer
- kuih raye

Nak memaksa diri duk depan mesen tu pun seksa...
Adoii! Help~~!
Kelam kabut mode on!

On another hand, I'm not working today...
Lepas sahur leh tertido dan terlajak plak sampai kul 10...!

Gi ofis sat jea tadi repair laptop.
Boss2 sumer on a full day meeting.
Duk ofis pun tadek keje.
Ngantuk lagi ade.
So duk umah, bleh masak nasik ayam tuk buka pose ari ni...
Ayam tengah peram!
:D

Niat japgi nak pi jahit kusyen cover?
Hmmmmm

August 11, 2010 - Another year wiser!

I turned 28 today...
And it's the first of Ramadhan...
For me it's a blessing!
I couldnt remember when was the last time my birthday falls on a Ramadhan...
I dont think it ever has...!
:)

And for the first time, I didnt ask for an annual leave for my birthday...
I didnt care about celebrating it.
For the first time, I am just thankful that I am still alive and well...
I am thankful that I still have my family with me,
I am thankful that we still have a roof to live under...
And I am thankful that we never have to starve...
Thank you God for your blessing!
And thank you friends for the kind wishes!
:)

August 9, 2010 - 1,2,3

1 - Malas. Tapi kuatkan semangat dan bangun pergi kerja... I realize how much I need a job right now more than ever... Unless la kalau laki aku keje gaji 10K sebulan kan... ;P One day yea Daddy? Amin! Aku sangat la bernasib baik bila boss2 panggil untuk discuss about my health and how I can do better at work...rather than mintak surat MC, or bagi warning letter or show cause letter or worse, sack me! Gila kau 2 bulan tak gi keje! So sekarang nih aku bersemangat gila nak gi kerja! Kalau tak camne aku nak bawak Qis gi jalan2 or shopping2 berdua? Mesti tak best! :D

2 - Aku rindu Min! Dia dah selamat menjadi bini orang dan selamat kembali ke Dubai...! So takde la aku geng nak ajak pi jejalan KLCC or Tesco or makan di tengah2 malam buta! *cry* Si Dayang pulak busy dengan kehidupan dier... Harap-harap sempat nak buka pose dengan family dan kengkawan sme...! Aku rindu lah sumer2!!

3 - Alhamdulillah aku dah masuk trimester ke 2... Tak sabar nak rasa baby nih bergerak! Dan tak sabar nak pergi ke labour room so that aku boleh melaram balik! ahahah motif. Dah la tak sedar diri, beli baju kebaya untuk raya, Nasib baik cuttingnye longgar... Sempat la aku pakai sebulan dua lagi... Jangan berat aku naik 3kg sebulan cam bulan lepas dah! Haru....!~