June 26, 2010 - MC Seminggu! & a Short Trip to Historic City

Kat rumah dah ade TM Broadband! Yeahoo!
I know I know,
Orang lain dah berjanggut ade kan?
I dont have time to go and register. Last week 'MC' sempat curi masa gi resgister jap.
Semalam baru dorang siap pasang.
:D
Saya sangat soka hati!
Skarang da boleh bertenet & download muvie dengan senang hati!

Mase pergi register TM tu, terserempak dengan ex SMKJB, Juriah.
Ops sorry, Julia.
;)
I've been bumping into old friends at weird places. Seriously.

Anyway last week saya sangat malas.
Tak tau kenape?
Monday memang malas. Alasan Boss gi London.
Tuesday, nak keluar rumah je tengok hari hujan pulak.
Terus malas.
Rabu birthday Daddy,
Happy 36th birthday daddy!
We heart you! :D

Thursday, kami pergi ke Melaka!
:)
Last minute plan, as usual.
Dah lama sangat kami tak pergi bercuti.
Qistina pun sangat la excited nak pergi bercuti.
Walaupun dekat, family time tu yang penting kan?

Banyak tempat menarik kat Melaka sekarang,
Memang kami habiskan masa berjalan!
Cume tak sempat nak ke Ayer Keroh. Maybe lainkali.

Jom layan gambar aje:


~ Jalan-jalan beli souvenir di Jam Besar ~


~ Teringat kat Safira masa ambil gambar nie. ;P ~




~ On top of the infamous A'Famosa Fort ~


~ Muzium Kapal Samudera ~








~ At the peak of Menara Taming Sari - 80 meters above the sea. Scary ~



OK. Tu saje.
Saya malas nak upload banyak2... :)
Trip 3 hari 2 malam yang sangat memuaskan hati.
Walaupun bukan ke Bali atau Sydney.
:D

Penat belum hilang, Daddy ajak pergi ke rumah Tok Ma pula.
Off to Serendah!
:)

3 comments:

Dda Ly said...

jelesnyee g hols...saye nak jgakk tp apekan daye??:P

illafira said...

Hahaha.. teringat kenangan lama.. ko tak berubah pun.. aku jek makin membesar.. Dah 16thn berlalu.. cepat je...

Hanie Ly said...

Dda: pas 2 thn ni baru dpt pi...tu pun dekat jek.... ;) tunggu mia besar sket ti berjalan la pepuas keh.

Safira: 16 tahun ke? uish lamenye kan? hehehe maane de membesar... sihat tu bagus! ;)