June 30, 2010 - Dik? Or Kakak? & Makcik

Tadi saya pergi register untuk monthly check up di Klinik Ibu dan Kanak2 DBKL di Kampung Baru...
Dah biasa kat sana.
Dulu dengan Qistina pun kat sana.
Siapa kata Klinik Kerajaan tak bagus?
OK je layanannye.
Kemudahan pun lengkap.

Mula-mula dier ukur tinggi, berat, tekanan darah dan kandungan gula dalam badan.
Lepas tu ambil darah.
Saya paling benci bila kena ambil darah.
Tengok jarum yg panjang tu pun dah kecut.
Rupenye dier cucuk sikit je...
Tapi masa dier cabut tu sakit ckit la. ;P
Pekat jugak darah kite nih rupenye.

Pas dah ambil darah, tunggu dier siapkan buku rekod kesihatan.
Masa nak buat tu nurse tu panggil kite ke dalam.
'Masuk dik,' kata dia,
Lepas tu dia bagi balik IC saya, baru dier perasan yang saya ni lagi tua dari dia.
Dia cakap kat kawan dier, 'panggil adik rupenye kak. Rupe tak macam kak,'
Pastu dier senyum.
Saya tengok kat name tag dier 851008-18-****
Beza 3 tahun je dik...
Agaknye baya-baya saya nih nak kena ada wrinkle kat bawah mata kot?
:)

Tapi nasib baik 'adik nurse' tu cakap dengan saya baik-baik.
Ada pulak sorang makcik endon umur 42 tahun.
Nurse yang layan dier tu cakap pun macam tegas je, duk kat belakang saya.
Nurse tu suruh dia tulis pekerjaannya kat atas buku rekod tu.
Makcik tu tulis: Pekerjaan: Ikut Suami.
Nurse tu tanya, 'Suami awak kerjanya bawak teksi, habis macammana awak ikut die? penumpang nak duduk kat mana?'
Makcik tu jawab, 'Saya tak ikut dia. Saya duduk di rumah. Tak kerja,'
Nurse, 'Oooh cakap la surirumah,'

Alahai makcik endon ni..
Saya tengok macam ayam dan itik.
;P
Saya dengan nurse tu senyum je dengar.

June 28, 2010 - Woo Hoo!

Woo hoo!
Goyang buntut! Goyang buntut!
:D
Ye aku sangat suka hatiiii... Weeeee!!

Daddy belikan aku laptop baru. :)
Kenape baru sekarang nak mintak?
Bukan pakai pun. Saje je nak mengade-ngade.
Kadang-kadang bile saye tengah syok layan movie kat desktop, Qistina sebok nak main game.
Sekarang dah tah yah gaduh!
Macih Daddy!


Nampak tu?
Baik je landing atas katil.
Sebelah tu laptop office.
Ye. Aku tak pergi keje lagi hari ni.
Buat keje dari rumah saja.
Kenape lah berat sangat nak drive gi ke office.
Haih. Pastu susah hati banyak kerja tak siap.

Tak boleh jadi!Esok aku mesti MESTI pergi office!
Hmm..

Anyway, tengok tu, 10 weeks.
10 weeks dah gemuk!
tak dapat bayangkan camne rupe aku bile dah 9 bulan pregnant?

June 27, 2010 - F*t Ass!

Saye dah gemuk!
Perut dah naik!
Seluar dah ketat!
Tapi akhirnya saya ada boobies! hehe
Benci!

10 weeks pregnant!
30 more weeks to go!
(tak tau la betul ke tak? pakai hentam je.)

June 26, 2010 - MC Seminggu! & a Short Trip to Historic City

Kat rumah dah ade TM Broadband! Yeahoo!
I know I know,
Orang lain dah berjanggut ade kan?
I dont have time to go and register. Last week 'MC' sempat curi masa gi resgister jap.
Semalam baru dorang siap pasang.
:D
Saya sangat soka hati!
Skarang da boleh bertenet & download muvie dengan senang hati!

Mase pergi register TM tu, terserempak dengan ex SMKJB, Juriah.
Ops sorry, Julia.
;)
I've been bumping into old friends at weird places. Seriously.

Anyway last week saya sangat malas.
Tak tau kenape?
Monday memang malas. Alasan Boss gi London.
Tuesday, nak keluar rumah je tengok hari hujan pulak.
Terus malas.
Rabu birthday Daddy,
Happy 36th birthday daddy!
We heart you! :D

Thursday, kami pergi ke Melaka!
:)
Last minute plan, as usual.
Dah lama sangat kami tak pergi bercuti.
Qistina pun sangat la excited nak pergi bercuti.
Walaupun dekat, family time tu yang penting kan?

Banyak tempat menarik kat Melaka sekarang,
Memang kami habiskan masa berjalan!
Cume tak sempat nak ke Ayer Keroh. Maybe lainkali.

Jom layan gambar aje:


~ Jalan-jalan beli souvenir di Jam Besar ~


~ Teringat kat Safira masa ambil gambar nie. ;P ~




~ On top of the infamous A'Famosa Fort ~


~ Muzium Kapal Samudera ~








~ At the peak of Menara Taming Sari - 80 meters above the sea. Scary ~



OK. Tu saje.
Saya malas nak upload banyak2... :)
Trip 3 hari 2 malam yang sangat memuaskan hati.
Walaupun bukan ke Bali atau Sydney.
:D

Penat belum hilang, Daddy ajak pergi ke rumah Tok Ma pula.
Off to Serendah!
:)

June 16, 2010 - Vitamin M Dah Banyak!

Semalam aku keje kat ofis sampai pukul 11 lepas tu balik buat keje kat rumah.
Hari ni malas betul aku nak bangun!
Terus bagi excuse kat bos, buat kerja dari rumah je.
:P
Bila vitamin M dah banyak kan?
Memang lebih-lebih la alasan dalam kepale ni...

Buat kerja di rumah pun boleh bagi aku darah tinggi!
Sebab connection terlalu slow.
So aku gigihkan juga diri ni pergi ke TMPoint di Ampang Point tu dan register land line and broadband.
Dalam masa seminggu (or 2) lagi boleh la bertenet dengan aman skit!
:)

Keep telling myself: you cant be lazy, you have to pay for this nice living.
Yup. I know.
Lepas ni takkan malas lagi!
Akan bergigih bangun pagi dan bawak kereta merempuhi satu jam perjalanan (45 minit kalau jalan tak jem / 2 jam kalau ada accident di MRR2) ke ofis!
And stay until 6PM.

(Ye la tu...)

June 13, 2010 - Friends, Families & A Fat Mom

Ooww yes.
I'm only 7 weeks pregnant but I feel so fat already!
Banyak seluar dah ketat!
Benci benci!!
Mane tak? Makan 100 kali sehari!
:S
What if I will never be as skinny again after I give birth?
That's the sacrifice I have to make for being a mom kan?
Not fair.

* * *

Saya dah bosan dengan yellow walls, jadi saya mintak Daddy tolong tukar warna dinding ke purple.
Separuh je dah siap,separuh lagi masih kuning...
Kami nak buat 2 warna, light & dark purple...
Motif tetibe suke warna purple??
Entah...
;P








* * *

Semalam, Sabtu Daddy have to work,
So petang tu saya bawa Qistina pergi makan-makan dan lepak-lepak dengan ex-NCR, Nicole dan Syena di Little Penang, KLCC.
Best dapat catch up dengan kawan2 sekali sekala...
Sadly Evanna couldnt join us...
She's prefers to mend her broken heart at home...
Cheer up girl...
I feel for you...
:(
Anyway, Qis la yang paling seronok, Happy betul dier main dengan Cherryl...
Cherryl pun ikuut je... :)
Comel kan dorg dua ni... rambut da la sepesen...


Tadi ingat nak ajak Daddy pi Tesco je...
Seklali Kak Long pulak ajak gi makan kat rumah dier di Damansara...
Tok Ma ada kat sana, masak nasi kerabu...
2 pinggan OK.. pastu complain gemuk.
Pbth...

Lepas tu terus singgah Jusco Kepong yang dekat dengan Metro Prima tu...
Saya sangat soka hati...! Ngeee :D
Ape lagi sopping ler...
Jusco kan murah baju-baju dier...
Memandangkan saya dah gemuk, saya beli seluar stretchable untuk pregnant woman ni...
Memang comfortable giler!
And jimat... tak yah nak beli brand yang mahal-mahal...
Nak pakai nye time pregnant je kan?
Lagipun seluar kat Jusco memang di designed untuk local women.
Tak payah saya nak potong kaki... Dier memang dah pendek. Ngam!
Maklum la saya ni tak cukup tinggi.



Dan saya beli 3 helai baju!
Yang boleh saya pakai bile perut dah macam belon...
Dan bile dah slim.
2 tu dress daddy yang pilih dan suruh beli...
Bile orang dah bagi green light ape lagi... amik je... ;D
2 in 1. practical!



Qistina pun dapat kasut raya...
Awal-awal dah beli... senang!
:)

Happy nye saye..
Ye lah this is the first time I'm buying maternity clothes tau...
Mase saya mengandungkan Qistina 6 years ago, kami tak mampu sangat nak shopping-shopping bagai...
Sekarang Alhamdulillah! Rezeki keluarga tu ada kan?

Sekarang cuma doakan agar baby dlm perut ni sihat!
:)

Esok kembali ke dunia reality. Kerja. Malas.

June 6, 2010 - Tambah lagi satu...!

Lame giler tak blog...
1 - tak de mase nak curi mase kat ofis....
2 - connection kat rumah unreliable...so better dont!

I have news!
I found out that I'm 6 weeks pregnant!
Qistina's finally gonna be a sister.
She's so excited she's telling everyone we met!
Kecoh betul mulut dier...
:)

Daddy pun sgt la hepi...
I am due on end of January next year...!
Tapi sempat lagi gi kaloke and clubbin sometimes...
Before the bump is obvious kan...
* excuses *

~ kaloke dari tengah hari sampai ke pagi! ~

Dah la baru start kerja,
tapi my senior HR told me that they don't discriminate pregnant women.
So they don't mind.
As long as my morning sickness don't get on my way...
And luckily I dont get any yet!
I haven't told my boss yet though...
The russian.
He's always so busy.
:S

Oh well...
Standard, malas nak gi kerja, malas nak menjahit, malas nak buat ape...
Nak bejalan je...

Last week, kami pergi ke Nilai 3 dengan Tok Ma, mak mertua saya dan ibu...
Dapat jugak saya beli set meja makan baru... * finally *
Murah sangat untuk kayu Oak...
RM850 termasuk penghantaran.



Yela, dah ada rumah sendiri baru la boleh kumpul harta skit2 kan?
Tak tau kenapa saya berkenan sangat dengan pattern kerusi yg petak2 tu...

On the other hand, anak buah kecil saya masih di hospital...
Cepat baik ye Mia sayang...
Jangan buat ibu risau...
Mia kan kuat?
Jom sama-sama mendoakan kesejahteraan Mia...
Moga cepat sembuh!
Amin!