April 28, 2010 - Hari ke tiga!

Baru masuk hari ke tiga aku dah busy giler...
Jadi Personal Admin untuk HRSS, dah macam secretary pulak
Kena cover 4 team!
Boss aku pulak asik la meeting...
Bila dia meeting aku kena ikut. Ambil minit.
Bosannya...
Padahal kerja melambak-lambak...
But I must admit.
I'm starting to like this job bit by bit...

No punch card,
Casual wear,
Cheap parking,
Work scope that's totally different than what I've done before...
Learning something new is always fun, no?
I think my Russian and Bangladesh's bosses are cool...
Nothing like dictators and always say, 'it's OK if you dont understand. No worries. Dont be scared to ask,'
Of course I'm never scared to ask.
The only thing I hate is driving through the traffic jammed.

There's still A LOT to learn.
And I might be a pain in the ass for some people coz I ask a lot.
But Hey, Kalau tak tanya, sesat jalan kan?

Let see how it goes.
I hope I can catch things up soon enough.



Gambar office baru aku di hari pertama.
Ofis ni baru je siap.
Staff pun tak berapa ramai lagi.




Ni pulak gambar pantry.
Aku suka betul dengan pantry ni.
Kalau la dapur aku macam ni kan best!

;P

* * *

On the other hand,
Tadi aku keluar ofis pukul 6ptg so takde la sangkut dalam jam sangat...
Balik rumah sempat la lipat baju.
Qistina pun sebok nak tolong,
So dia lipatkan lah seluar dalam ayah dia...
Tiba-tiba dia kata:
Qistina: Ma, kalau daddy pakai spender nih nanti die jadi kuat kan?
Saya : Kuat? Kenapa pulak?
Qistina: (nada serious gile) mama tak tengok ke kotak dier tu? Orang yang pakai spender ni kan kuat.
Saya : ooo kuat ye? (gelak la of course)


Takkan lah dorag nak amik model seluar dalam lelaki badan kurus kering kan...
Kan selalunye badan berketak-ketak...
Alahai anak aku ni...

3 comments:

illafira said...

wah bestnye.. leh arr recommend aku keja kalo x de staff lg.. hahaha

Dda Ly said...

part kerja, yup best sensangat..recommend saye skali jgn lupe!!

part spender...hahahah anak kamu mmg klakarama lahhh haih!!! semalam borak2 ngan die, 'tgh tolong mama...urmm buat ape eh?tolong kemas baju' hehehe :D

Hanie Ly said...

safira: bolehhh t klu doraang nak hire, aku btau...;P

Da: best tapi byk benda baru nak blaja heih... tak tau knp dorg hire aku...takde experience jadik PA pun... ;P
Aku pun tatau la mane dier dapat psal spender tuh.... macam2 la...